torsdag den 9. januar 2014

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh er en ligeså hæsblæsende by som Hanoi. Der er biler og motorcykler alle vegne, som dytter for at komme frem i trafikken. 

Vores ankomst til byen blev en anelse kaotisk. Vi ankom til centrum efter 6 timer bus fra Mui Ne, hvor vi derfra skulle finde en taxi til hotellet. Vi fik fat i et af de selskaber som er anbefalet, men bliver her henvist til at anden taxi vi ikke kender, hvor vi kan køre på meter. Vi køre afsted, og manden er meget snaksalig. Pludselig laver hans taximeter store hop og da vi når frem 10-15 min senere, står der 400.000 dong. Vi havde kun 300.000 og siger at vi ikke havde mere. Han siger blot han kunne køre os til en ATM. Men det er jo helt tosset at det skulle koste så meget. Han havde låst dørene, så vi sad i saksen. Peter havde lidt dollar, og med lidt småtrick/trylleri fra taxichafføren, ender det med at vi havde betalt over 600.000 dong. Vi var lidt rundt på gulvet, og da vi snakkede med receptionen på hotellet, var der ingen tvivl om af vi var blevet godt snydt. Det skulle vi have en kold øl på, og en god nats søvn før vi kunne ryste det ordentlig ud af kroppen.

I Ho Chi Minh havde vi 6 overnatninger(mangler lige den sidste mens jeg skriver dette oplæg). Vi har blandt andet set Ho Chi Minh City museum, Ben Thanh Market, War  Remnants museum, andre små markeder, templer samt parker. Vi har også været på tur til CuChi tunlerne og sejlet på Mekong Delta. 

Vi har været på et par skybarer, nydt øl og cocktails, fået massage og manicure samt fået shoppet lidt. 

I alle parker, var der maskiner til styrketrænning.


Ben Thanh Market der ligger i en kæmpe rundkørsel. 


Her spiser vi på en restaurant Lousine som er kendt fra filmen The Quiet American. 




Peter på vej op fra en af CuChi tunnellerne. Jeg er desværre blevet en smule klustrofobisk de sidste par, så efter kun 10 skridt i en tunnel, måtte jeg vende om og op i det fri.


Turen til CuChi var med speedbåd. Skøn med lidt anden form for transport end de mange busser.


Det er nu torsdag, og vi har pakket de sidste ting, inden turen gå retur til Dk. Vi skal flyve ca 10 lokal tid og er er hjemme ca 21.30. En laaaaaang dag for os. 

Det har været en fantastisk ferie/rejse og vi synes det hele er en smule sørgmodigt over at tage afsked med Vietnam. Vi har nydt hvert sekund, og synes det er et skønt land. 

Vi har oplevet de smukkeste landskaber, de mest hæsblæsende byer, de bumlende busser og nattoge, samt taxi hvor man hele tiden skal være på vagt. 

Vi har oplevet Vietnam i Norden hvor det koldt og med sne på bjerge, til strand, sol og poolliv. 

Jeg kunne blive ved med at opsummere i flere timer, dage og uger. Tak til jer flittige læsere. Jeg vil slutte denne blog, og glæde mig til at skulle hjem og kigge på de over 2000 billeder vi har fået taget. 

Vi ses hjemme i kulden :-) 

2 kommentarer:

  1. Skøn beskrivelse af jeres sidste uge i Vietnam. Vi har fulgt med , og det har været en stor glæde for os at fornemme , at I har fået en kæmpe oplevelse, og at alt er gået så godt.
    Vi håber, at vi må se med engang, når billederne skal vises.
    Nu er det imidlertid dejligt at vide jer hjemme igen......
    Kærlig hilsen far og mor i Løkken

    SvarSlet