fredag den 2. januar 2015

Weligama

Vejret er endelig med os og vi kan få lidt sol igen. Oprigtig skulle næste ophold være i Mirissa, men i forbindelse med nytåret er alt fyldt op af russere, så vi er taget til Weligama.

Ja vi endte sørme med at tage en tuk tuk fra Tangalle til Weligama. Vores chauffør som blot skulle have kørt os til Tangalle busstation, kom med er tilbud vi ikke kunne takke nej til.

Weligama er en lille strandby hvor folk tager til for at prøve kræfter med at surfe. Og ja, så er her også masser af russere. 



Vores guesthouse er pænt og rent, kun lidt rotter oppe under loftet hvor vi spiser. Heldigvis er vores værelse tæt, nej ikke lydtæt. Vi kan høre alt lige fra toget, den lokale radio, værtens tv program, busser og biler på vejen. Hunde der gør og katte der slås. Her er meget lydt. Sengen er ved at falde fra hinanden, så de har lige hamret et par ekstra brædder på i bunden og polstret med skumsvampe. Stedet har en gammel hund med 4 små bedårende hvalpe på kun 2 uger. De er så nuttet og nysgerrige, vi klapper og aer dem dagligt. Er svært at lade vær i hvert fald. 


Sol har vi fået masser af, og Weligama strand har gode bølger til en dukkert. Vi har også prøvet kræfter med surfing. En svær og meget teknisk sport, men med 2 timer her og 2 timer der, ømme knæ og et halvt ocean ned i halsen, lykkedes det at komme op på boardet og ride på bølgerne. Fed sport når det ellers går godt. 

En hvalsafari blev der også plads til. Vi kom ud med en lille meget gyngende båd. Godt vi havde taget søsyge piller hjemmefra. Faktisk fik vi også tilbudt pille ved påstigning på båden, fin service. På udturen fik vi kaffe og frugt og på hjemturen omelet og juice. Vi fik set 2 brydes hvaler. 
Da vi igen lidt halvgyngende kom i land, blev vi i Mirissa og tog ned på stranden. Her fik vi et par dukkerter og nogle af de største bølger vi længe har set. Ja de var dobbelt så høje som os. Så man skulle passe på ikke at blive blæst helt omkuld, selvom det ikke helt kunne undgås. 


Nytåret blev fejret på Mirissa strand. Her var dækket op med lanterner og frisk fisk på fad. Vi valgte en fisk og en krabbe, derefter så vi den blive transporteret ud i køkkenet hvor de måtte lade livet. 
Efter maden gik vi en tur på stranden, hvor flere barer havde stillet det store anlæg frem og folk kunne danse løs. Da klokken slog 24, sad vi på en lille bar med fødder i vand og øl i glasset. Vi blev nærmest skudt ned i sekundet året skiftede. Når man fyrer krudt af hernede, så skal man da endelig ikke tænke på sikkerheden, man skyder bare af midt i mellem menneskemyldret. 






Fra Weligama går turen videre langs kysten til Unawatuna. Dette skulle også være en skøn strandby. Den sidste by inden vi lander i Colombo som er sidste stop på rejsen. 

1 kommentar:

  1. Det lyder ikke som vild luksus på jeres værelse, men der er heldigvis kvaliteter alligevel at sætte pris på som f.eks. hundehvalpene. Dem ville man også falde for herhjemme. Det lyder vildt med de bølger. Og nytårskrudtet. Godt I ikke futtede af. Der sker også vilde ting i lille Danmark nytårsaften på trods af megen sikkerhedssnak.
    Det er godt nok et fint vejr I har nu. Nyd den sidste lille ugestid I har , inden turen går hjemad mod blæsedanmark igen.
    Håber på , at I når at lægge flere indslag på jeres blog . I har jo endnu et par destinationer på Sri Lanka .
    Kh
    Fra et stormende Løkken .

    SvarSlet