mandag den 24. august 2015

Fra Helena til Idaho Falls

Days Inn Helena serverede noget af det bedste morgenmad. Der var hashbrown, pandekager, røræg og pølser. Masser af juicer at vælge imellem og god kaffe. Vi blev i hvert fald mætte. 

Efter en køretur på ca 5 timer ankom vi til Cody i Wyoming. En ægte western by med saloons, casinoer og masser af fastfood mad. Byen er kendt for sit Buffalo Bill museum som er enormt stort. Vi havde små 3 timer. Man kunne sagtens have brugt en hel dag. 

Om aftenen brugte vi på at se rodeo i 5 graders varme og blæst. En kold fornøjelse, en vild oplevelse. Vi så cowboys fange kvæg med lasso, ridning på heste der springer rundt og  teenager op tyrekalve. 


De efterfølgende dage blev brugt i Yellowstone. Vejen dertil blev via den smukke rute Beartooth highway. Helt fantastisk rute ind til østindgangen af Yellowstone. Den kan varmt anbefales. Da vi kom ind i parken, så vi bisoner i lange baner, også nogle på vejen som spærrede for trafikken. Vi så Elks, svarende til kronhjort hjemme i dk og masser af egern. Jeg High-fivede endda med et lille et. Okay, den troede jeg havde mad. 



Vi overnattede i den fineste RV ved Chicos, ca 40 min kørsel fra indgang nord til Yellowstone. RV'en var perfekt. Vi havde købt mad med på vejen hjem som vi kunne nyde, mens vi så den smukkeste sol nedgang over bjergene. 


De andre dage så vi geyser, hot springs, en lille gåtur til en sø(med bearspray i bæltet) og masser af smuk natur. Flere gange måtte vi holde tilbage for bison som gik på vejen. Den mest kendte geyser i Yellowstone, Old Faithful, måtte vi vente hele 70 min på før den sprang og så varede det kun 2 min før den faldt til ro igen. Hvis man ikke har set geyser før, er det helt sikkert ventetiden værd. 



Den sidste aften vi havde i vores RV fik vi besøg af hr Steen og fru Lise Kjeldsen. Fejring af min fødselsdag. Vi havde købt ind til barbecue og det hele kunne vi lige præcis nå at lave inden en større uvejr ramte sletten vi boede på. Sorte mørke skyer med torden og lyn og rullende. Vi fik små isdesserter inden for i vognen. En hyggelig aften med første madlavning i hele 2 uger. Uden for store mængder af sukker eller friture, kun tørt hvidt brød. Uvejret fortsatte natten over, og ruskede godt i RV'en. God den stod solidt fast.

Fra yellowstone gik turen gennem parken samt Grand Teton nationalpark og videre til Idaho Falls. Dagen har ramt den 22 august, og jeg har fødselsdag. Blev vækket med skønhedssang fra Peter. Vi spiste et godt solidt morgenmåltid på den lokale Saloon. Mens vi sad og ventede på maden, kom hr Steen og Fru Lise Kjeldsen ind af døren. De havde det vores bil holde udenfor, og kom tilfældigvis forbi på deres tur til yellowstone. Så ekstra skønt på min fødselsdag. 


Efter 8-9 timers kørsel kom vi endelig frem til Idaho Falls, godt flade efter de mange sving og at sidde stille i bilen. Resten af aften blev vi på værelset med diverse snacks, vin og øl. 


2 kommentarer:

  1. Hej igen.
    Tak for den levende beskrivelse. Det lyder alt sammen som uforglemmeligt. Det må have været sjovt at se rodeo live . Yellowstone kan man kun drømme om , men for jer blev det til virkelighed . Hyggeligt, at I også ser Lise og Steen. Jeg ved ikke , hvad RV betyder.En slags motel måske. Maden, I får lyder noget amerikansk. Der mangler vist ikke noget.Måske får I et wakeup-call, når I kommer til Danmark. Lige nu bugner det med gulerødder, spidskål, løg, squash mm. I kommer ikke hjem til tomme hylder.
    En køretur på op mod syv timer er krævende . Helt forståeligt, at I opholdt jer på værelset om aftenen.
    I tv- avisen sagde vejrværten, at man i Oregon havde haft den varmeste juli i 150 år. Mon ikke I har mærket til den ekstreme hede ? I har jo cruiset rundt i staterne omkring Oregon. Skovbrande har udgjort et slemt problem.Har I mon været i nærheden ? Det er skrækkelige kræfter.
    Nu nærmer tiden sig, hvor I skal af med hesten eller rettere mustangen, for en mustang er vel en hest ? det vil jeg straks spørge Mr. Google om.Godt, at det hele er gået fint med kørsel kilometer efter kilometer.
    I kan jo forberede et lille foredrag , hvor I fortæller om jeres roadtrip . Vi er opmærksomme og nysgerrige lyttere og glæder os meget til at se jer igen .

    Mange hilsener
    Mor i Løkken

    SvarSlet
  2. Tilføjelse :
    Nu har jeg spurgt den vidende Mr. Google, som forklarede via Wikipedia, at en mustang er en amerikansk vildhest , der stammer fra Spanien. den blev bragt til Amerika for flere hundrede år siden, og ved naturlig selection blev racen stærkere og stærkere og tilpassede sig eksisterende forhold.
    Men I har måske læst om det ?

    Vær nu ikke ked af at aflevere køretøjet.
    Malene, der står en mustangcykel i vores cykelskur i Løkken. Den venter på at blive kørt af dig. Den har en rugbrødsmotor og er ved at være 15 år gammel, men det er ingen alder for en rigtig mustang.
    Inge

    SvarSlet