mandag den 15. december 2014

Thoddoo Island

Er Maldiverne så lækkert som man har hørt og set i medierne? 

Svaret her er klart og tydeligt. Det er ovenud himmelsk. Vi er solgte. 
Øen er omringet af et koralrev og vandet er ligeså tyrkis som på billederne. 

Øen er kun en lille spytklat i det indiske ocean men dog med en befolkning på 1200 beboere. En lille ø med hele 3 moskeer og 6 guesthouse. Ja, her på øen er de muslimer, så jeg som kvinde, skal tænke lidt over min beklædning. Kan ikke vimse rundt i alt for vovet tøj, bikini eller badedragt. Når vi vil på stranden, bliver vi pænt henvist til en lille gæstestrand hvor det er blevet lovligt at være iført badetøj/bikini. 

Stranden er til gengæld virkelig skøn, og vi har tilbragt mange timer der. Lige ude foran strandområdet, er der et lille koralrev, hvor vi har nydt at snorkle. Så mange smukke fisk. 




Vi har været på snorkle/dykkertur. Her har vi fået set nogle af havets både smukkeste og grimmeste fisk. 
Vi har set parrot fisk, morene ål, pigrokke, havskildpadde, lion fisk og mange andre fisk. På bådturene frem og tilbage har vi også været så heldige at se flokke af delfiner. Fantastisk syn. 

Vores sidste tur på havet endte med en omgang tropisk regn. Det væltede simpelthen ned i de tykkeste stråler vi længe har set. Vi har fået de flotteste billeder af øen med regnbue over sig på vores vandkamera, så dem må i vente lidt med at få at se. 
Da vi kom i land måtte Peter løbe i forvejen med taske og det store kamera samt mobiltelefon. Har et lille ømt punkt når det kommer til kamera. 

Hvis man troede guesthouse skulle være for primitivt, så kan man godt tro om igen. Vi føler vi har fundet en guldgruppe på Thoddoo Island. Amazing view guesthouse leverer en service så man skulle næsten tro vi boede på et dyrt resort. De har hjulpet med at planlægge vores dage, gjort rent på værelset, lånt os snorkleudstyr og endda bragt madpakke til os på stranden. De følger os rundt i tykt og tyndt, og sidder med ved bordet til mad, dog uden at spise. Lidt anstrengende i starten, men nu har vi næsten vænnet os til det. 



Da deres køkkendame desværre er skadet for tiden, bliver vi pænt fulgt over til et af de andre guesthouse til aftensmad. Morgenmaden indtages på en lokal bar, hvor vi sidder som de eneste turister.  En enkelt morgen har vi været hjemme at spise hos vores værts familie. 







Papaya og fisk spiser de i stor stil på Maldiverne, så det er vi også blevet godt mætte i. I hvert fald tun. Alt har været super lækkert, men vi glæder os nu til lidt flere valgmuligheder. 

Vi var så heldige at blive inviteret med til spisning til et bryllup med 800 gæster. Kun næsten hele øen. 
Alle stod i kø med gaver for at hilse på parret og der blev taget billeder med hver enkelte gæst. Også vi måtte stå til skue og få taget billede. 



Vi var med på fisketur. Her satte tålmodighedsprøven stærkt ind. Vi fik hver vores fiskesnøre og så var det ellers bare om vi kunne få bid. Desværre var fiskene mere vild med vores mading og vi måtte vende tomhændet hjem. En af de andre bar heldige og fik fanget en lille rød snapper.

Peter skal passe på han ikke bliver for krebsefarvet i solen og jeg kæmper mit med myggene. Jeg har efterhånden ikke tal på hvor mange myggestik jeg har. Jeg må have udviklet en allergi, for føler lidt jeg ligner quasimodo(klokkeren fra Notre dame) med mange "pukler"! 

Thoddoo har været helt fantastisk og det har været spændende at bo blandt de lokale. Vi har nydt bare at komme ned i tempo og lade op til vores rundrejse på Sri Lanka. 

Fra Thoddoo Island går turen tilbage til Male hvor vi har en enkelt overnatning inden Sri Lanka. 

4 kommentarer:

  1. vi må sige, at vi blev blæst omkuld ved at læse om oplevelserne på Thoddoo Island.
    Det er rigtig skønt at sidde herhjemme og tænke på, at I har fået en så fantastiske indtryk . det glemmer I aldrig.
    Poul og jeg har også engang været med til et bryllup . Tænk, at der bare lige er
    plads til ekstra gæster. Det kender vi ikke til i Danmark.
    Det bliver spændende at se jeres fotos. Forhåbentligt blev kameraet reddet fra troperegnen. Det er da ikke utænkeligt, at vi tager til København igen i januar.
    vi har prøvet at sende en kommentar til denne rejseblog fra I-paden , men det ville ikke lykkes. Anne har også forsøgt at skrive, skal I vide.
    Nu sidder jeg ved den stationære computer . Håber virkelig , det lykkes nu-.
    I vil nok også gerne høre hjemmefra, ligesom vi gerne vil høre nyt fra jer.

    Jeg vi slutte med et håb om, at I har styr på myggestik ( en stift med kløestillende middel ) og på solens stråler ( solcreme, skygge, solhat og siesta )

    Kærlig hilsen
    far og mor i Løkken

    SvarSlet
  2. Ved ikke, om dette når jer ,.

    SvarSlet
  3. Anne -Marie og Peter har prøvet at skrive, men det kom ikke frem.
    Lige nu virker det her på I- paden. Jeg må have trykket på det rigtige

    SvarSlet
  4. Endnu en fantastisk rejsebeskrivelse, det lyder bare så dejligt.
    Nyd det, glæder os også til ALLE de fine foto's
    Knus fra mor og far i LEjre

    SvarSlet